|
|||||||
| Razmnožavanje Iskustva i pitanja u vezi razmnožavanja riba. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Ikra na staklu nepoznatog vlasnika?
Danas primetim po celom akvarijumu na razlicitim mestima zalepljenu ikru na staklu...pitam se čija može biti? Stanovnici akvarijuma : Trichogaster mužijak sa malcima starim 4-5 dana, 3 corydorasa, 2 pande, 2 ancitrusa( jedan mužijak oko 7 cm i jedan mali neutvrđenog pola na 3 cm) i 3 zebrice ( mislim da su 2 mužijaka i jedna ženka)....ko od njih može da lepi ikru na staklo?!
![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Najverovatnije od koridorasa, jer jedino oni lepe ikru po bilju i staklu. Zebrice rasipaju ikru po dnu i biljkama, Ancistrusi je polazu u grozd i krupna je zuto naradzaste boje, a ikra trihogastera pliva po povrsini.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
To sam i predpostavljala, i pronasla na netu, za zebrice, trichogastere znam sigurno da nisu, mrestila ih uspesno...za ancitruse znam(citala) da se zavlace u "pecine"...jedino corydorasi bili sumnjivci ...2 ženke i 1 mužijak je odnos...jutros ikre nije bilo tako da su to uradili u periodu od 9-16h...a juce sam primetila da su se i zebrice mrestile
![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Najverovatnije su koridorasi.
A to sto ima ancistrusa, ne mora da bude presudno(ali uglavnom jeste). Znam slučaj gde je u 70 litara sa 50 ancija ikra pretekla i još su se mladi izveli i porasli. (doduše 4-5 komada) Last edited by Radmanovac; 08-06-10 at 18:17.. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Imam jedan prazan akvarijum gde bih ikru mogla da prebacim, ali kako da je skidam sa stakla a da je ne oštetim? ima ikre i na listovima koje mogu da otkinem, koliko sam posmatrala ancitrusi nisu za sada dirali ikru ( sto ne znaci da nece)
![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
A da prebacim ancitruse
, to bi bila bolja varijanta
![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
ne vredi, i zebrice diraju ikru a nemoguce je ih pohvatati posto je akvarijum dzungla od bilja
![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ikru sa stakla mozes neostecenu da skines i prebacis u drugi aq ili sud uz pomoc par metara akvaristickog creva.
Jednostavno napravis protok vode kroz crevo i nezno gurnes ikru jednu po jednu ivicom creva,jajasce ce pod tom blagom silom da se odlepi sa stakla a posto je ulaz u crevo odmah tu protok vode ce ga usisati i izacice na drugu stranu creva. Tako sam ja radio kad sam mrestio korije,ovom metodom sam veoma retko ostecivao ikru pri skidanju sa stakla. |
![]() |
![]() |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|