Gde nađe mene da nudiš tim beštijama Lepi su ti Red Bee ili Crystal račići i lepo je videti da su raspoloživi akvaristima. Šteta što nemaš i nekog regilarnpg Bee raka jer su i oni bas lepi. Ps. Malo sam korigovao naziv teme tek da nam bude lakše i lepše
Druze boBANe koja je to regularna Bee zokica ? Kako to kod vas ide, ovde mi gledamo neke S, SS, SSS i SSSS klase, kako ih vi klasifikujete ? Sta vi tamo imate u ponudi i koliko su popularne ? Bas me zanima zainteresovanost novozelandskih ljudi za ove zokice. Cisto u dva tri reda, da nam bude teze i ruznije
Regularne bee http://www.google.co.nz/search?q=bee shrimp Te klase su samo napravljene da se definise izgled, kako je rasporedjena crvena boja. Na NZ ljudi poludeli za kojekakvim kozicama ali ima jedan cika sa ovog sajta http://www.biosecurity.govt.nz/enter/declare koji kaze "Izvini, oprosti ali pardon, no no" pa mi ovde na NZ samo sanjamo o takvim stvarima Mozda ce jednog dana tako nesto i da se provuce kroz to, ko zna
Cek bre, sta je tu zabranjeno, prodaja kozica ? Zasta ti prete 5 godina zatvorom i kaznom do 100 000 $ ? Auuu, 'de si ti nasao da bezis iz Srbije
Ako sam ja dobro razumeo na NZ su se dobrano opekli sa nekim vrstama koje su iz Evrope i drugih kontinenata naselile na NZ i uzrokovale unistavanje ekosistema i balansa medju vrstama koje tu obitavaju.Cak i istrebljenje necega cega ima samo na NZ.Verovatno inspekcija koja kontrolise uvoz je markirala ove kozice kao nesto nepodobno i nesto sto bi se lako adaptiralo i ugrozilo neke zivuljke koje vec tamo zive.
Ovde ima kozica po potocima koje su zasticene. Inace bilo sta sto ima i minimalne sanse da se nastani zabranjuje se za uvoz.
Zato mene nema sanse da puste na Novi Zeland. Zamisli da se nastanim tamo, pa se primim i reprodukujem. Otis'o bi NZ u PM. Nego boBANe, s cim raspolazu tamo akvaristi od kozica, sta se mozi naci po hobistickim akvarijumima ?
Samo morske kozice Pojedini akvaristi uhvate ove domace iz potoka pa se zamajavaju sa njima mada je to van legalnih tokova.