Zato sto si samopatnik prvog reda, da bi mogao da se samonapatis, ba, baaa, baaaaaaaaaa
Druze zopex, nije to neka investicija, a nije ni losa. Vas iskaz je opet relativno netacan jer zavisi od vode koju koristite. Sve u svemu, ta stvarcica je jos uvek u upotrebi kod nekih odgajivaca koje znam, i njima to sluzi... mada je najbitnija stvar, a to pisem po iskustvu, da se ne opterecujete time, jer slatkovodna hobisticka akvaristika dopusta sve i svasta, bez posledica.
Ako hocete u nesto da ulozite, a da stvarno bude smisleno, i da vas pritom ne boli glava od problema, ulozite u
kontinualnu zamenu vode, pogotovo kod vecih akvarijuma. To slabo ko da radi, a toliko je korisno. Ja sam kod druga Radmanovca posmatrao njegov sistem i video velike blagodeti toga i tad sam rekao da svaki moj ozbiljniji sistem mora da sadrzi to. Eto recimo, mesecima i mesecima i mesecima, nikad mu se nije stvorila algica cak ni na staklu, i pored jake rasvete i relativno velike kolicine zemlje za cvece, jakog supstrata, u podlozi... biljke sa korenovim sistemom su neverovatno fantasticno izgledale... diskusi su napredovali fantasticno... jednostavno ceo sistem je bio predobro organizovan i pravo je uzivanje bilo to za odrzavanje... obilje hrane za biljke, obilje hrane za diskuse, a sve ide bez ikakve muke i angazovanja. Steta sto je rasformirao akvarijum, pa da se sudi ovakvom sistemu nakon 2-3 godine.
Ovaj prethodni pasus nema direktne veze sa ovom temom, ali ima veze sa prepoznavanjem bitnog od manje bitnog i nebitnog, kao sto ima i veze sa procenom gde treba dati pare, a gde ne, sto je opet smisao samopatnje :boban: