Eh, schwartzi-i su bili moji prvi "egzoti?ni" corydorasi i u to vrijeme jedni od najljepih...
U nadi da ih mrijestim dobio sam 2 od susjeda koji su prije bili jedno malo jato od 6 primjeraka... nakon 5-6 godina ostala su samo ta dva i ja nadobudan sam ih zgrabio...
Tako?er sam kod drugog prijatelja naiao na jo dva koji su ne?ete vjerovat isto stari 6 godina, te su bili prije u jatu od 6 primjeraka...
Moe se re? da sam pokupio staru i izdrljivu bagru, u nadi da ?u ih mrijestit...
Dugo sam traio podatke o njihovom mrijestu i u me?u vremenu sam pokuavao konvencionalnim metodama al bez uspjeha...
Jednostavno nisu bili zainteresirani...
Kasnije sam nabavio vrhunsku knjigu po kojoj sam opet pokuao mrijestit ribe imitiraju?i uvjete tamo napisane i nisam uspio.
Posudio sam ih jednom drugom nadobudnom prijatelju koji mi se na neki na?in smijao kako ja to nemogu a kod njega se toliko corya mrijesti(aenus, paleatus, panda :roll: :lol: ) te su do sad kod njega i upravo me prije par dana zvao da uzmem nazad te DEDE i BAKE od cory-a...
He he, dobro su nas nasamarili.... :lol:
Najve??a je fora to sam ja duboko ucvjeren da se ti coryi ho?e mrijestit samo su izuzetno tvrdoglavi i treba se dobro namu?it sa izmjenama vode ?ak i svaki dan do trenutka kad oni ne puknu i izmrijeste se...
Eto, toliko od mene...
Eh da, skoro zaboravih, nebi sad pametovao ali koliko si siguran bobane da je to corydoras schwartzi na slici? :wink:
Ovako bih rekao da je leucomelas... al lako mogu?e i da je schwartzi sa poreme?ajem u koloritetu....