Osecam moralnu obavezu, da skrenem paznju vlasnicima piktusa na problem koji mi se desio. Bez obzira na iskustvo, mislim da ce mnogima koristiti. Naime, premestao sam zivotinje iz sobe u sobu. Tom prilikom, moj piktus je doziveo veliki stres. Prednje i zadnje noge je povio u nazad, a repom je blago udarao po podlozi. Izgledalo je strsno, a udarci su uminuli. Mislio sam da je uginuo. Sprao sam ga laganim mlazom vode, ali sam tom prilikom primetio da je udahnuo. Nakon 2 minuta je to ponovio. Prebacio sam ga u transporterku, gde je u roku od 10 minuta, naravno, u mom odsustvu, dosao u normalu. Nakon toga sam ga prebacio u maticni terarijum, gde se ponasao normalno. Ne zelim da izigravam naucnika koji otkriva toplu vodu, ali sam ukapirao da ove zivljke umeju da foliraju smrt, u koliko su pod velikim stresom.
Nekome sve ovo mozda nije novo, ali, meni je malo falilo da svog ljubimca sahranim. Moram da priznam, da sam tom prilikom bio vodjen instiktom, i da sam imao vise srece nego pameti. Toliko o mom iskustvu. Nadam se da ce nekome sve ovo ipak koristiti.
POZDRAV
Nekome sve ovo mozda nije novo, ali, meni je malo falilo da svog ljubimca sahranim. Moram da priznam, da sam tom prilikom bio vodjen instiktom, i da sam imao vise srece nego pameti. Toliko o mom iskustvu. Nadam se da ce nekome sve ovo ipak koristiti.
POZDRAV