Izvinjavam se svima zaista, imam nekih problema sa ubacivanjem video zapisa...( do mene je ).Zahvaljujem se Fauni na objavi videa i razumevanju.
Imao sam i pre Psytalla Horrida bube, ali sam ih uzeo kada su vec bile srednje velicine, pa sam odmah poceo da im dajem velike lateralise, tenebrije i fobase...Nekoliko puta sam ih nahranio i sa skakavcem ili bogomoljkom, bilo je veoma zanimljivo gledati sve to.Inace ovim putem preporucujem svim insektima i ostalim neidentifikovanim letecim objektima koji nisu u mom vlasnistvu da ne ulaze kod mene, jer uvek ima sta da ih pojede.
Veoma mi je zanimljivo da gledam atentatore kako hvataju plen, navikao sam se na tarantule i skorpije, atentatori za razliku od njih napadaju plen tako sto se zalete na njega kao metak, ubodu i "nakače" na svoju "kukicu".Mnogo mi se sviđa što mogu da se hrane non stop ! Svaki dan kada dođem sa posla prvo nahranim atentatore pa mene i posle opet mogu još da ih hranim, pravo uživanje za ljubitelje teraristike ! Još više mi je zanimljivo to što love plen bilo koje veličine i na veći plen zna da ide više manjih buba.Ovaj put sam dobio 20-tak malih atentatora, problem mi je bio taj sto nisam imao male hrane za njih, tačnije ja sam mislio da je to problem.Davao sam im manje tenebrije, ali samo mali broj atentatora je napadao i jeo...Drugačije se ponašaju prema crvima nego prema drugim bubama.Gajim kao hranu za svoje ljubimce: tenebrije, fobase, lateralise i dubie ( uskoro pocinjem i sa banana crvčcima i šištećim madagaskarskim bubašvabama ), ali nažalost nisam imao trenutno toliko malih dubia i lateralisa kako bih lakše hranio atentatore.Mislio sam da je tako sve dok nisam naručio sitne tj. tek rođene lateralise, međutim dobio sam sa njima i nešto srednjih.Kada sam potrošio sitne ubacio sam iz radoznalosti i srednje lateralise koji su nekoliko puta veći od njih.Nisam znao da mogu da savladaju toliko veći plen, iskreno sam se plašio da ih lateralisi ne povrede ( iz iskustva da to može da se desi sa manjim tarantulicama ).Prvo što sam video bilo je to da se sasvim mala buba atentator zaletela i napala lateralisa, ali ga nije zadržala...posle par minuta nekoliko njih ga je savladalo..Gledao sam pre klipove na internetu kako više njih jede jedan plen, mislio sam da se to dešava samo kada odrasla jedinka savlada isti.Bio sam odušeljen sa njima.
Jedino od te da kažem prve avanture sa mladuncima što nisam mogao u potpunosti da shvatim je to zašto ne vole crve toliko kao druge bube kada njih mogu mnogo lakše da savladaju ? Velikima sam pre davao dosta fobasa i prosto su uživali u njima, zato se pitam zašto se ovo dešava sa malima...hm...
Drago mi je da sam ovo podelio sa vama, nadam se da ćete uživati dok budete čitali i da ćete i vi jednog dana da hranite atentatore !

))